Tijd voor het échte werk!

Elke dag uren tijd voor wat echt telt in jouw leven!

Een exclusief programma voor ondernemende mensen die :
 • ​zichzelf voorbij lopen (en dus eigenlijk geen tijd hebben om dit traject te volgen…)
 • niet verder komen dan ‘brandjes blussen’ en meer tijd willen hebben voor de echte prioriteiten en de lange termijn
 • al heel hun leven hard gewerkt hebben en voelen dat de ‘drive’ wat minder is, en zich afvragen waar ze zich in het tweede deel van hun carrière (het ‘echte werk’) op willen focussen…
 • slaaf zijn geworden van hun werk of hun eigen zaak en zich terecht afvragen of het niet anders kan
 • zich gevangen voelen in een gouden kooi en eindelijk hun ware passie willen volgen
 • door focus op wat hen echt passioneert een grotere meerwaarde willen creëren voor zichzelf, hun medemensen en de maatschappij
 • een betere balans zoeken tussen werk en privé
Hoe zou onze wereld eruit zien mochten hardwerkende ondernemers, zelfstandigen, managers en leidinggevenden elke dag meer tijd en energie kunnen besteden aan zaken die er echt toe doen?
Stop tijdverlies, stress en frustratie en creëer tijd voor die dingen die écht van belang zijn voor jezelf, jouw omgeving en/of het grotere geheel.

 

Ben jij klaar voor het échte werk?

Overweeg je of ‘Tijd-voor-het-echte-werk’ bij jou past?

Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend gesprek, waarin ik samen met je bekijk of het programma aansluit bij de verwachtingen en uitdagingen waar je op dit moment voor staat.

Herken je je als drukbezette professional in het volgende?

iStock_000007370546Small

 • Je verdrinkt steeds vaker in je eigen zaak, je loopt jezelf geregeld voorbij?
 • Elke dag opnieuw word je zodanig overspoeld door massa’s ‘dingen-die-nu-gedaan-moeten-worden’ dat je niet meer toekomt aan de taken die je echt energie geven?
 • Je springt hop, hop van e-mail naar e-mail, van taak naar taak en van meeting naar meeting en je krijgt maar geen grip op de langere termijn?
 • Je bent stiekem jaloers op mensen die tijd vinden voor sport, hobby’s, kinderen en gezin?
 • Je komt vaak doodop thuis en slaapt slecht?
 • Je leven is aan een midlife-upgrade toe?
 • Je hebt de behoefte om “terug te geven” aan de wereld, maar door het dagelijkse ‘brandjes blussen’ komt dit er niet van?
 • Je wil meer tijd om te doen wat je graag doet en goed kan, meer van het leven genieten en dit ook delen met je partner, kinderen en de rest van de wereld?

Het is onthutsend om vast te stellen dat datgene wat echt prioriteit heeft in ons leven zo zelden op de eerste plaats komt te staan.

Je bent echt niet de enige die hiermee worstelt.

“85% van de zaakvoerders/leidinggevenden slaagt er niet in om tijdens de kantooruren één uur per week ongestoord aan iets te kunnen doorwerken!”​

Ze beamen dat ze pas effectief aan werken toekomen buiten de kantooruren. En dus maken ze lange dagen om achterstanden in te halen en blijft ‘het echte werk’ (daar waar ze eigenlijk meer tijd voor zouden willen) in de kou staan.

Daarom heb ik een programma ontwikkeld dat je leert wat je daaraan kan doen.

Stel je voor …

iStock_000000650068Small

 • dat je elke week minstens een halve dag tijd zou kunnen spenderen aan die zaken die écht van tel zijn voor jou zijn en waar je nu maar niet toe komt…
 • dat je een betere balans zou vinden tussen jouw werk en jouw privéleven…
 • dat je meer tijd kan steken in die zaken die jou echt energie geven…
 • dat je – wat je écht passioneert – veel meer plaats geeft in je leven en werk en zo een grotere meerwaarde betekent voor mens en maatschappij…

Hoe zou je leven er dan uit zien…?

Wil jij ook meer tijd voor de dingen die echt van belang zijn?

Dan is het traject ‘Tijd voor het Echte Werk’ wat je nodig hebt!

In dit persoonlijk begeleidingstraject van zes maanden krijg je het volgende:

 • Een helder beeld van jouw dromen en doelen (het ‘echte’ werk)
 • Zicht op onderliggende mechanismen die jou blokkeren om voor ‘het echte werk’ te gaan en uitdagende coaching om deze te doorbreken
 • Zicht op jouw sterktes en leerpunten op vlak van timemanagement en efficiënter werken
 • Kennisoverdracht op maat van verrassende tips en tools om tijdsefficiënter te werken, ook op vlak van e-mailbeheer
 • Uitdagende coaching om effectief 100% werk te maken van ‘het echte werk’ (uitwerken actieplan en indien van toepassing uitwerking ‘productisering’, prijsbepaling, marketing, enzovoort)
 • En nog zoveel meer…

 

Concreet begeleid ik jou bij volgende stappen:

foto-tijd-voor-het-echte-werk-100-dpi1

1. Definiëer het ‘echte werk’ (het leven waar jij van droomt)

Een klassieke timemanagement opleiding stopt wanneer het interessant wordt. Op zijn best krijg je algemene adviezen om tijdsbewuster te werken. Wat mij boeit zijn jouw onvervulde dromen. Stel dat je op je oude dag kon terugkijken op jouw leven en nog zaken zou kunnen veranderen. Welke zouden dat zijn? Wellicht zou je gewenst hebben dat je minder hard gewerkt had. Maar wat zou je dan meer gedaan hebben? Waar wil je als je sterft geen spijt over hebben? Wat is bij jou de ‘had ik maar…’ die je absoluut wil vermijden?

Wat is het wat je écht te doen hebt in je leven?

Voor de meeste mensen is dit een moeilijke vraag. We komen dan op het terrein van de levensmissie. Niet iets dat de meeste mensen in een paar seconden kunnen bedenken, wel een vraag waar we de nodige aandacht en tijd zullen aan besteden tijdens het traject ‘Tijd-voor-het-echte-werk’. Of juist niet : vaak word het ‘maar-niet-vinden-van-de-juiste-missie’ als excuus gebruikt om te blijven zitten waar men zit. In dat geval gaan we op zoek naar Grote Kriebelende Stoutmoedige Dromen.

Productiever worden en tijd winnen kan door keuzes te maken. Alleen wordt het keuzeproces aanzienlijk bemoeilijkt door de toegenomen tijdsdruk, de overvloed aan informatie en de diversiteit aan mogelijkheden. Het stellen van de juiste doelen is vaak een lastige stap.

Ik help om jouw dromen en doelen boven de radar te krijgen, zodat je makkelijker prioriteiten kan stellen en effectiever kan delegeren en schrappen.

De kunst is niet zozeer om dagelijks prioriteiten aan te brengen in jouw agenda, maar om jouw echte prioriteiten in jouw agenda te zetten.

2. Herken en doorbreek inefficiënte patronen (Wat houdt je tegen?)

Een klassieke time management cursus blijft volgens mij veel te veel aan de oppervlakte en biedt voornamelijk universele aanbevelingen en oplossingen. Jij bent echter uniek en ook jouw gedrag wordt bepaald door geheel eigen drijfveren en gewoontepatronen die, vaak zonder dat je het zelf beseft, efficiënter werken in de weg zitten.

Met het traject “Tijd-voor-het-echte-werk” breng ik jouw onbewuste patronen in kaart via een efficiëntie-en drijfverenanalyse. Deze persoonlijkheidsanalyse, gebaseerd op het enneagram (*), brengt negen inefficiëntie patronen in kaart.

Ik geef ter verduidelijking twee voorbeelden:

Stel dat je de dingen altijd heel erg ‘op de juiste manier wil doen’. Op zich is dat een zeer nuttig talent. Met overdreven perfectionisme kom je echter nergens in de wereld van efficiënter werken… (patroon 1)

Of misschien heb je van nature een groot verantwoordelijkheidsgevoel en speel je graag op veilig. Je ziet mogelijke valkuilen sneller dan anderen waardoor je heel nauwgezet bent en vaak lang twijfelt alvorens in actie te schieten… (patroon 6)

Jouw gedrag zal bij beide patronen lijken op perfectionisme. Toch is de onderliggende drijfveer bij beide patronen geheel verschillend:

– bij patroon 1 is ‘ethisch juist’ handelen en de lat hoog leggen (voor jezelf én anderen) de onderliggende drijfveer.


– bij patroon 6 is ‘veilig en verantwoordelijk zijn’ waar het echt om gaat.

De valkuilen, talenten en de individuele werkpunten verschillen dus per persoon. Pas als we de echte drijfveren (lees: de hardnekkige patronen achter jouw gedrag) kennen, kunnen we van start gaan met het ‘echte werk’. Dankzij het trajact “Tijd-voor-het-echte-werk” brengen we jouw verborgen efficiëntie-killers in kaart en kom je jouw sterktes en zwaktes op vlak van efficiëntie en timemanagement te weten.

Iedereen bewaakt een poort naar verandering die alleen van binnenuit kan worden geopend. Via dit traject krijg je de sleutels tot echte verandering in handen.​

Je verhoogt je zelfkennis en wordt stukken efficiënter.

Dit zal niet alleen jouw werkefficiëntie maar ook jouw (werk)relaties ten goede komen.

De efficiëntie-en drijfverenanalyse gebeurt vooraf via een online wetenschappelijk gevalideerde vragenlijst in combinatie met een persoonlijk interview. Het resultaat van de analyse vormt een rode draad waar we tijdens het traject en in de persoonlijke coachingsessies op terug zullen vallen.

Zonder professionele begeleiding is het bijzonder moeilijk om te deze onbewuste patronen bij jezelf te ontdekken, laat staan ze te doorbreken.

(*) De efficiëntie-en drijfverenanalyse is gebaseerd op het enneagram, een persoonlijksheidstypologie die negen verschillende basispatronen beschrijft van waaruit mensen in het leven staan. Het enneagram komt voort uit een lange wijsheidstraditie en laat ons zien wat ons werkelijk drijft. Als gecertificeerde Enneagram-coach ben ik getraind om jou hierin professioneel te begeleiden.

3. Hoe vind je de tijd? Ontdek en integreer verrassende tools en shortcuts om elke dag veel tijd te winnen

Je hebt vast al heel wat inspanningen gedaan om efficiënter te werken. In dit traject laat ik jou een hele resem tools ontdekken die jouw zakelijke leven een heel stuk zullen vereenvoudigen.

Zo krijg je meer gedaan in minder tijd en creëer je zo de extra tijd waar je van droomt.


Een klassieke cursus timemanagement wordt al veertig jaar op min of meer dezelfde manier gegeven. De content is vaak nog heel relevant, alleen kom je er in deze tijd van ‘global speeding’ niet meer mee.

Het traject ‘Tijd voor het echte werk’ biedt heel eigentijdse en originele tools en recepten om jouw tijd effectiever te beheren.

Wat zeker aan bod kan komen:

 • Veel meer doen in veel minder tijd dankzij het gebruik van slimme en tijdbesparende webtools
. Er bestaan ontelbare superhandige en tijdbesparende webtools waarmee jij taken veel handiger, sneller en efficiënter kunnen uitvoeren. Daarom voorzie ik in het traject ‘Tijd-voor-het-echte-werk’ ook een blok over slimme webtools. Dit zijn vaak verrassende, meestal gratis en direct inzetbare tools.

  Als jij door het gebruik van één slimme webtool vijftien minuten per dag bespaart, dan komt dit al neer op een tijdsbesparing van 300 minuten of 5 uur per maand! In dit blok ontdek je niet één maar tientallen tools en manieren om jouw workflow als kenniswerker te optimaliseren.

 • Veel efficiënter met jouw e-mailprogramma omgaan, zodat er veel tijd vrijkomt
. E-mail is voor de meeste ondernemers een ongelooflijke tijdsvreter; daarom nemen we de beste tips uit de SmartEmail training mee op in dit programma.

 4. Wie houdt je scherp? Laat je individueel begeleiden om buiten jouw comfortzone te treden en werk te maken van “het echte werk”

Een klassieke timemanagement training is veel te kort en biedt geen of onvoldoende ondersteuning bij de implementatie van de werkpunten.

De meeste timemanagement trainingen gaan als volgt: je sluit je één of twee dagen met een trainer op in een trainingslokaal en klaar. 

Op dag drie zit je helaas weer op het werk, waar je wordt meegesleurd door de opgebouwde achterstand en de nieuwe te blussen brandjes zodat je geen tijd en ruimte hebt om het geleerde gaan toe te passen.

Bij mij krijg je heel persoonlijke begeleiding en kennisoverdracht verspreid over zes maanden. Bovendien word je tijdens het hele traject persoonlijk begeleid en gecoacht om écht tijd te maken voor het echte werk.

We voorzien we acht tot twaalf uur persoonlijke begeleiding en kennisoverdracht. Daarnaast heb je recht op mijn directe beschikbaarheid (telefonisch, e-mail, skype) gedurende zes maanden.

Ben jij klaar voor het échte werk?

Overweeg je of ‘Tijd-voor-het-echte-werk’ bij jou past?

Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend gesprek, waarin ik samen met je bekijk of het programma aansluit bij de verwachtingen en uitdagingen waar je op dit moment voor staat.

Waarom ik de juiste persoon ben om jou te helpen…

imageAls vader van vier, echtgenoot en beheerder van een eigen zaak, weet ik hoe waardevol tijd is. En hoe moeilijk het is om stil te staan en werkelijk tijd te maken voor wat echt telt.

Ik ben opgegroeid in een vierkantshoeve, midden in velden en weilanden, tussen koeien en ronkende tractoren. Ik dank mijn vader, want van hem leerde ik op een nuchtere, no-nonsense manier kijken naar de wereld. Ik dank mijn moeder want via haar kwam de liefde voor de natuur en voor al wat is.

Ik herinner me mijn jeugd was een continuüm van ‘tijdloze’ momenten. Ik had uren tijd om op mijn rug in het gras te liggen, de lucht te zien, de vogels te horen, de beesten te voederen en te spelen met de honden. Het is wellicht de herinnering aan dat gevoel dat me deed besluiten om zelfstandige te worden. Als werknemer ervoer ik voornamelijk ‘in stukjes gekapte tijd’.

Na een carrière in zowel de socio-culturele sector als in de bedrijfswereld (ik was 11 jaar operationeel manager bij een KMO), richtte ik in 2006 mijn eigen training-en coachingbedrijf op. Ik specialiseerde mij in slimmer werken en ‘tijd winnen’. Ik ben auteur van de bestseller ‘SmartReading, lees een boek per uur’ en ontwikkelaar van unieke opleidingstrajecten in efficiënter werken zoals: 

 • SmartWebtools: win één uur per dag dankzij slimme webtools
 • SmartEmail : baas over je tijd en je e-mail
 • SmartTyping: blind leren typen in slechts vier uur

Hierbij enkele van de honderden bedrijven en organisaties waarbij ik of mensen van mijn team opleidingen en coaching in efficiënter werken verstrekten: Acerta – Aveve – Belfius Insurance – Belgacom – Besix – Boerendbond – Brussel Hoofdstedelijk Gewest – Concentra – Council of the European Union – Colruyt – EDF/Luminus – Fod Financiën – FSMA – Genzyme – Idewe – KULeuven – Nationale Bank van België –  Novartis Pharma – Provincie Antwerpen – Universiteit Hasselt – Tiense Suikerraffinaderij – Vlaamse Gemeenschapscommissie – Vlaams Parlement – Vrije Universiteit Brussel…

Het is mijn missie om shortcuts te bezorgen voor een inspirerend leven

Dit levert het traject jou op

In dit zes maanden training- en coaching programma krijg je het volgende:

 • Een helder beeld van jouw dromen en doelen (het ‘echte’ werk)
 • Zicht op onderliggende mechanismen die jou blokkeren om voor ‘het echte werk’ te gaan en uitdagende coaching om deze te doorbreken
 • Zicht op jouw sterktes en leerpunten op vlak van timemanagement en efficiënter werken
 • Kennisoverdracht op maat van verrassende tips en tools om tijdsefficiënter te werken, ook op vlak van e-mailbeheer
 • Uitdagende coaching om effectief 100% werk te maken van ‘het echte werk’ (uitwerken actieplan en indien van toepassing uitwerking ‘productisering’, prijsbepaling, marketing, enzovoort)
 • En nog zoveel meer…

Wat is allemaal inbegrepen?

shutterstock_11953768

In totaal krijg je :
 • Dertig minuten gratis telefonische Intake vooraf
 • Gratis toegang tot het invullen van de online efficiëntie-en drijfverenanalyse en bespreking nadien
 • Individuele coaching en begeleiding van in totaal acht tot twaalf uur
 • Telefonische ondersteuning gedurende het hele traject (je kan mij met andere woorden voortdurend gebruiken als klankbord of opbellen voor advies, input, afstemming of kennisoverdracht)
 • Directe toegang tot mijn kennis, input en netwerk
 • Diverse hand-outs en best practices (in hard-copy en digitaal, zowel over het vinden van jouw missie als over de efficiëntie- en drijfverenanalyse (50 pagina’s), effectiever omgaan met e-mail, verrassende tijdsbesparende tools tot het opmaken van een businessplan)
 • Bonus : een overdraagbare korting van 20% op de SmartReading, SmartWebtools of op de SmartTyping training

Praktische Informatie

Het traject kan van start gaan wanneer jij klaar bent voor het echte werk.

De individuele begeleiding vindt plaats in mijn praktijkruimte in Bierbeek (bij Leuven, op 5 minuten van de E-40 Brussel – Luik). Of dichter bij jou in de buurt als mijn agenda het toe laat. Ook kan er via skype gewerkt worden.

Opgelet, om 200% commitment te garanderen kies ik ervoor om slechts 10 mensen per jaar individueel te begeleiden.​ De plaatsen zijn dus beperkt.

Je kan dit traject niet volgen zonder voorafgaandelijke telefonische intake van een half uur. Je kan dit gesprek aanvragen via de knop hieronder.

Ben jij klaar voor het échte werk?

Overweeg je of ‘Tijd-voor-het-echte-werk’ bij jou past?

Meld je aan voor een gratis en vrijblijvend gesprek, waarin ik samen met je bekijk of het programma aansluit bij de verwachtingen en uitdagingen waar je op dit moment voor staat.

Veel gestelde vragen?

Welke mensen volgen dit traject?

De mensen die voor ‘Tijd voor het echte werk” kiezen zijn zeer divers. Er zijn enkele coaches bij die van hun passie om anderen te begeleiden echt hun beroep willen maken en dit echt aan het neerzetten zijn. Twee zaakvoerders ook die steeds moeilijker om kunnen gaan met de voortdurende toevloed aan ‘to do’s’ en nu eindelijk meer tijd willen voor hun gezin, hobby’s of sport. Een vijftiger die bezig is aan een drastische carriëre-switch. Een leidinggevende die verstrikt zit in brandjes blussen en meer tijd wil voor de langere termijn…

Gaat dit over kennisoverdracht? Of is het lifecoaching, loopbaanbegeleiding of businesscoaching?

Het is dit allemaal samen. Het gaat over ‘waar jij met jouw leven naartoe wil’ en ook waar je professioneel naartoe wil groeien. Het gaat over jouw Grote Kriebelende Stoutmoedige Dromen en hoe je deze kan neerzetten in de wereld (en dit indien van toepassing tot en met het opzetten van een website en het uitwerken van een heus businessplan). Er is ook heel veel kennisoverdracht in de vorm van syllabi en het delen van ‘best practices’.

Waarom voor mij kiezen?

Omdat ik zelf ondernemend ben ingesteld (20 jaar ervaring als zelfstandige). Ik heb sinds 2006 al duizenden mensen getraind en gecoacht in efficiënter werken. De expert norm van 10.000 uren heb ik ruim overschreden. Mijn boek ‘SmartReading – lees een boek per uur’ is reeds meer dan 4000 keer verkocht. 
Ik ben een ondernemerscoach die graag heeft dat de zaken vooruit gaan.

Maar vooral ben ik ervaringsdeskundige in die zaken waar ook jij tegen aanloopt.

Wat zie ik voor me?

Ik droom van een wereld waarin elke mens alle tijd en ruimte heeft om die dingen te doen die hem of haar echt passioneert, met respect voor en als bijdrage tot het grotere geheel.